Åpning av aktivitetshuset ved Odderøya museumshavn og Slow Bridge

Åpning av aktivitetshuset ved Odderøya museumshavn og Slow Bridge

Publisert: 09.08.2015 The Tall Ships Races 2015 gikk av stabelen fra 25. til 28. juli. Havneområdet ble gjort om til en festplass der folk kunne besøke skuter og salgsboder og hygge seg med mange aktiviteter. 81 skuter fra 18 land gjestet Kristiansand under stevnet. To åpninger ble det også.

Tekst / Fotograf: Jon Sverre Karterud

 

På åpningsdagen av Tall Ships Races Kristiansand ble også det nye aktivitetshuset ved Odderøya museumshavn i Nodeviga åpnet. Aktivitetshuset er ett av elementene i utviklingen av Vest-Agder-museets tilbud i Nodeviga. I museumshavna er det blant annet en utstilling av plastbåter, flere av dem fra 1960-tallet. Aktivitetshuset er ikke et utstillingslokale. Det er et sted der det blir rom for mange ulike aktiviteter, som for eksempel å lage sitt eget tau, sin egen sekk til båtturen, spikke barkebåter, brette papirbåter og teste dem i vannbassenget i området. Etter hvert blir det også anledning til å støpe små plastlekebåter i museets egen støpemaskin.

Slow Bridge

Slow Bridge består av 5300 malte speilfliser. Like mange barnehagebarn og skoleelever har gitt malt, tegnet eller skrevet sin drøm på hver sin speilflis og virkelig gjort en tur under broa til en hyggelig og tankevekkende opplevelse. Det er kunstner Anna Berthelsen som skapte ideen om Slow Bridge, som ble åpnet under The Tall Ships Races 25. juli 2015. Mange var møtt fram til den flotte åpningen av Slow Bridge. Emil fra Odderøya barnehage og elevene Sine og Trond var med på åpningsseremonien sammen med kunstneren Anna Berthelsen og ordfører Arvid Grundekjøn.

Det var mye aktivitet i havneområdet for å få alt på plass til lørdagens startskudd for The Tall Ships Races. I underkant av 3000 ungdommer var blant besetningen på skutene.

 

 

Arbeidene med å lage flotte sandskulpturer i Gravane er i full gang på bildet over.