TEMPORARY ACADEMY - SEPTEMBER 2014

TEMPORARY ACADEMY - SEPTEMBER 2014

Publisert: 01.09.2014 AKKURAT NÅ tilbys det et rom for kunstnerisk aktivitet utenom det vanlige på Sørlandet. Gjennom hele september kan alle som ønsker få delta på foredrag, praktiske workshops, seminarer og symposier, samt å bruke Temporary Academys arbeidsrom som frisone for improvisasjon og samarbeid. Alt er skreddersydd for kunstnermiljøet i Kristiansand og på Sørlandet, og denne muligheten byr seg kanskje kun denne ene gangen i ditt liv.

Som deltaker i Temporary Academy kan du få være med på en rekke workshops, seminarer og foredrag holdt av ypperste eksperter innen ulike felt. Hvis du ønsker kan du også være aktiv i faglige diskusjoner, presentasjoner, arbeidsgrupper og aksjoner. Alt dette gir deg en unik sjanse til å videreutdanne deg i dette månedbaserte kunstakademiet.

Temporary Academy (TA) har for denne anledningen invitert en rekke fagfolk. Dette er for å kunne gi spirende og etablerte kunstnere, samt alle kunstinteresserte, faglig tilskudd på høyde med det akademier i de større byene i Europa tilbyr, men i motsetning til dem er ikke TA noen institusjon, men eksperimenterer frittstående med et alternativt konsept. Målet er å stimulere til kunstneriske aktiviteter i kontakt med hverandre og med tiden, for å innlede til læringsprosesser som er tilgjengelig for alle, ikke bare for kunstnere.

Det vil bli holdt workshop, presentasjoner og foredrag av av eks. uvanlig billedkunstner Tina Mareen Buddenberg, omdiskutert aktivist, kunstner, provokatør og regissør Morten Traavik, kunsthistoriker Karl Olav Segrov Mortensen, kritiker Johan Otto Weisser,  professor og respektert kunsthåndverk-ekspert Jorunn Veiteberg og instituttleder og professor i økologisk økonomi og etikk Ove Jakobsen, hvor innholdet retter seg mot relevante spørsmål i samtiden, regionen og verden. De er eksperter, men samtidig dyktige formidlere som snakker et språk som går an å forstå.

I løpet av september kan du via en kursavgift melde deg på ulike workshops, foredrag og seminarer, men mye av programmet er gratis. Akademiet er ikke en institusjon hvor målet er profitt. For å gjøre tilbudet tilgjengelig for alle kan en få refunderte priser eller gratis inngang gjennom å bidra i dugnad. Akademiet er laget for alle uavhengig av bakgrunn og forkunnskaper. Hovedfokus er interesse, motivasjon og ønsket om å delta i noe helt nytt i et beriket kunstnermiljø. Det vil også bli holdt te – seremonier, og frivillige arbeidsgrupper har gjennom sommeren jobbet for å kunne tilby egendyrket og gratis mat og transport for denne perioden.

Programmet finner sted på Ekserserhuset (X-Huset) i Tordenskjoldsgate 64 i Kvadraturen, i by-rommet og på idylliske Odderøya Fyr.

 

Grunnet begrenset antall plasser på workshops og seminarer anbefales det å melde seg på til disse så tidlig som mulig. Ved spørsmål om påmelding ta kontakt temporaryacademy@gmail.com

 

For mer utfyllende informasjon om programmet og foredragsholdere logg inn på http://temporary-academy.blogspot.no/

eller sjekk facebooksiden  www.facebook.com/temporaryacademy/timeline

 

Temporary Academy ønsker deg hjertelig velkommen!

 

 

Med vennlig hilsen

 

André Tribbensee, kunstner og kurator.