Skvupp – årets morsomste musikkfestival

Skvupp – årets morsomste musikkfestival

Publisert: 03.08.2013 Skvupp gikk av stabelen 2. og 3. august, og er hverken en humorfestival eller en vanlig musikkfestival, men en musikkfestival hvor alt er for gøy: Humoren finnes både i tekster, musikken og sceneopptredener. Også de mange originale bandnavnene sier sitt om hva dette dreier seg om.

Det hele startet med at festivalsjef Yngve Eriksen feiret 30 år for 4 år siden, og arrangerte hageselskap med band. Dette ble så vellykket at de dannet en forening for den lille festivalen, som avholdes til (nesten) nøyaktig samme tid og sted hvert år. Artistene stiller opp gratis, og det er gratis inngang. Litt inntekter har de på servering, og dette dekker andre utgifter som lydanlegg og lignende.

Begge dagene kom det anslagsvis 150 mennesker, som så ut til å kose seg med underholdningen. Odderoya.no fikk med seg store deler av programmet, her følger bilder fra begge dagene:

The Tumbleweeders, stemningsfull musikk og mye humor i tekstene.

 

Tony, med Tony Drozdjek (til venstre) fleipet mye med ulike deler av sanger før han fikk flere med seg på scenen og spilte gode gamle rockeslagere.

 

Ikke alle festivaler setter ut sofaer og lenestoler til publikum ...

 

Teit i Tights var slett ikke så teite - de spilte god rock - men tights hadde de da.

 

"Ekstremt billig øl" - et band som sikkert forvirrer publikum noe med navnet. Uansett var det det god stemning da de spilte.

 

Vaktbua var også en del av festivalen, både med vinylkvelder og band på slutten av kveldene.

 

I sing my body electric - Terje Dragseth's interessante musikalske prosjekt.

 

Sixties Invasion med fine versjoner av kjente sekstitallslåter.

 

Publikum storkoste seg med Turboegners punkversjoner av Torbjørn Egners kjente barnesanger.

 

Opplysningsrock med til dels surrealistiske låter. Tekstene høres ut som de er hentet fra myndighetenes kampanjer for sunhet og helse.

 

God stemning

 

Festivalsjef Yngve Eriksen bidro både som konfransier og frontfigur i Opplysningsrock. Trolig vil han og foreningen for Skvuppfestivalen gi oss en ny morsom festival neste år - til samme tid og sted.