Quartfestivalen gjenoppstår med 25-års jubileum

Quartfestivalen gjenoppstår med 25-års jubileum

Publisert: 29.11.2015 Sommeren 2016 er det 25 år siden Quartfestivalen så dagens lys, en festival som senere skulle bli landets største av sitt slag. Akkurat som 1991-utgaven markerte Kristiansands 350-års jubileum, så blir Quartfestivalens 25-års jubileum en feiring av byens 375 år på sandgrunn.

Tirsdag og onsdag 28-29. juni er det igjen klart for Quart på Odderøya, med en rekke internasjonale toppnavn på plakaten. Festivalen blir en engangshendelse anført av mannen som startet det hele:

 

– Det føles rett og slett som tiden er inne for en feiring av et arrangement som har betydd så mye for byen og resten av landet, og for alle folk som har vokst opp med den. Ellers er det jo et godt tilbud til dem som vil ha det litt rock n’ roll, sier tidligere festivalsjef og nå bookingansvarlig i Quart 25, Toffen Gunnufsen.

 

På sin høyde solgte Quartfestivalen et gjennomsnitt på 75 000 billetter pr. år, og ble i Aftenposten omtalt som ”det viktigste kulturarrangementet i Norges historie.” Med på 25-årsjubileumet neste sommer blir også Morten Johansen og kommunikasjonsbyrået MJAS:

 

– Kanskje mest etter at festivalen forsvant, så har vi kristiansandere forstått hvilken internasjonal happening vi hadde i Quart, og hvor mye disse sommerdagene på Odderøya er savnet. Derfor føles det veldig betimelig å være med på en jubileumsfeiring av både Quart og Kristiansand i 2016, forteller Johansen.

 

Quartfestivalen ble for første gang arrangert i 1991 under navnet Quadradurmusivalen. Den vokste seg raskt til å bli landets største musikkfestival. Ved siden av konserter med David Bowie, Coldplay, Kanye West, Foo Fighters, Daft Punk, Björk, D’Angelo, Muse, Alicia Keys, Green Day, Snoop Dogg og Depeche Mode, så spilte Quart også en vesentlig rolle i å introdusere det norske publikum for sjangere og artister som siden har dominert musikkbildet.

 

Flere artister er allerede klare for Quart 25, med de første slippene like rundt hjørnet. For jevnlige oppdateringer, følg med på: www.quart25.no. Billetter er i salg på Billettservice!

 

Billettlink: http://bit.ly/1SJqxfa

 

facebook/quart25

Snap: Quart25

Instagram: Quartfestival25

Twitter: Quartfestival25