KRISTIANSAND STUDIEATELIER

KRISTIANSAND STUDIEATELIER

Publisert: 22.01.2018 10 individualister i fargerikt samarbeide.

I Odderøyveien 105 (bygg 116) finner vi Kristiansand Studieatelier.  Å komme inn her er som å møte en eksplosjon av farger, her er det virkelig det man kaller fargerikt felleskap!

 

I dag holder 10 kunstnere hus her, alle med en felles bærebjelke som er aktmaling (kroki tegning og modell studie).  To dager i måneden inviteres det til kurs, se egen sak.

Av de 10 som i dag holder til på Odderøya, er det i tillegg til aktmaling akrylmaling som er hovedfokus.  Her trylles det frem de lekreste bilder!

Gjennom det gode samarbeidet og fellesskapet, som flere nevner, uttrykker alle god egenutvikling og mange har debutert på Sørlandsutstillingen.

Denne dagen møtte jeg denne entusiastiske gjengen.

Fra venstre: Jan Andersen, Gjert Langfeldt, Svein Frigstad, John S. Thorsen, Anne Marie Lande og Merete Grimstad.  Ikke tilstede: Randi Løvåsen, Bjarne Øvensen, Trond Hugo Hermansen og Kristi Møllerup Skaten.

Primus motor fra begynnelsen var Alf Huseth, som i tilegg til jobb i teateret også var aktiv på Arkivet med utstillinger.

Alf-Huseth

Atelieret har gjennom årenes løp hatt mange kjente kunstnere innom, blant annet Bjørn Aurebekk, Birger Bøksle og Kjell Nupen.  Nupen var tilbake mange ganger som lærer/kursholder. 

Atelieret er åpent hver søndag kl. 12.00-15.00.

Her vil jeg anbefale et besøk, om du er på jakt etter en gave eller om du bare vil nyte god kunst etter søndagsturen.