Klatring og buldring

Klatring og buldring

Publisert: 29.09.2013 Odderøya har mange fine fjellvegger og store steiner. Dette har Christiansand Klatreklubb allerede fått mye glede av, sammen med andre interesserte og turister. I disse dager lages det ny Kristiansandsfører, og her er også klatringen på Odderøya med.

Klatringen på tau foregår på fyrveggen bak Odderøya fyr. Her er det både naturlige og boltede ruter. Fra toppen har du fantastisk utsikt over skjærgården vestover. Flere av rutene egner seg for nybegynnere.

Klatreruter.  Foto: Kristin Ellefsen.

Buldring er også blitt populært, og det er spesielt to felt for dette. Det mest populære er steinene som ligger mellom fyrveggen og Odderøya fyr. Her er det laget ruter på hele 13 steiner, og de har tilsammen over 30 problemer.

Vet du ikke hva buldring er? Det er klatring uten tau på store steiner. Korte ruter med høy intensitet og få flytt. Ser du noen komme gående med madrasser på ryggen ned mot fyret - så er det mest sannsynlig buldrere.

Buldring.  Foto: Kristin Ellefsen.

Også ved Salamanderdammen nedenfor Offisermessa er det tre sektorer med buldring. Alle disse og tauklatringen er beskrevet i den nye føreren som er under arbeid.

Helt syd på øya er det også en lagune det blir klatret noe i. Her kan du traversere over vannet, og hvis du ikke klarer mer blir du våt. På det høyeste er du 7-8 meter over vannet. Er det søndag, så kan du tørke opp med gode vafler og varm kakao på kaféen rett i nærheten. 

Mer informasjon:

http://www.ckk.no/forside.aspx

https://www.facebook.com/#!/groups/264658374661/?fref=ts

Klatrefører Kristiansand:

http://www.ckk.no/media/18796/klatreførerodderoyatilprint.pdf