Kast anker i Nodeviga!

Kast anker i Nodeviga!

Publisert: 25.06.2013 I Odderøya museumshavn vil det også i sommer være gratis barneaktiviteter i perioden 1. juli til 11. august. Tilbudet vil være hver dag gjennom hele uken, fra kl 11 til kl 17.

Her kan du låne robåt, spikke barkebåter, låne vannkikkert, lage krabbesnøre, brette papirbåt, lære knuter og knop og mye annet.  Gjennom hele åpningstiden vil det være museumsverter som hjelper til.


Nytt i år er en klatrerigg for sjøfolk i størrelse xs, den er nesten like høy som riggen til de store seilskutene som en gang lå tett i tett i havna utenfor Kristiansand (øverste bilde).

Vest-Agder-museet vil også i år en flytende museumsutstilling med klassiske plastbåter i museumshavna. Dette vil være både museets egne båter og private båter som vil ligge til  kai. Båtene er fra 60-og 70-tallet, tiden da norsk plastbåtproduksjon sto sterkt i vår landsdel.  Private eiere av klassiske plastbåter som ønsker å være med i utstillingen, får disponere båtplass gratis. For mer informasjon om hvordan delta, ta kontakt med Vest-Agder-museet.


Søndag 25. august vil det for tredje år på rad arrangeres Plastikk 2013 – museumsregatta for klassiske plastbåter. Eiere av klassiske plastbåter inviteres til å delta. Det er ikke bare til vanns det skjer mye denne dagen, på land vil det være aktiviteter for små og store gjennom hele arrangementet.