Hege Schlichting

Hege Schlichting

Publisert: 29.08.2013 Hun stiller nå ut kunsten sin på Vaktbua, frem til 6. september, hvor hun holder en avslutningsmarkering – «finisage». Hun er en av fire kunstnere i «Et lide verksted» (Bygg 56), og brenner for videre utvikling av kunstnermiljøet på Odderøya. Vi tok en prat med henne, og presenterer her noen av bildene.

- Kan du si litt om din bakgrunn og hvorfor du ble kunstner?

Jeg er født og oppvokst i Kristiansand på Søm og i barndommen tilbrakte jeg en del av sommeren i Gamle Hellesund i Ulvøysund.  Det var der min gryende kreative interesse begynte; i sjøkanten, engen og i skogen brukte jeg det jeg fant. Både i barndommen og for så vidt som voksen har jeg brukt mange forskjellige teknikker og laget mye med det jeg har funnet i naturen - om det er med skjell, blomster, busker, trær, steiner eller kongler.

I forbindelse med utdanning bodde jeg i Oslo og det var i den perioden min forkjærlighet for kunst, og da helst billedkunsten begynte å blomstre. Jeg begynte å tegne mye, og har lært mye av å gå på utstillinger og av bøker. Av kunsthistorie kan man lære mye. De store gamle ble mine læremestere. Siden var veien til maleriet kort.

 

- Hva vil du formidle med kunsten?

Det surrealistiske og abstrakte har fulgt meg hele veien - alltid med et ønske om å finne nye strukturer og kontraster. Mye maling og store lerret; det har vært meg. Den siste tiden har formatet endret seg og jeg ser at kombinasjonen med både stort og smått kan være både praktisk i forbindelse med enkelte utstillinger og ikke minst utfordrende - ingenting skal være uprøvd. Utrykket endrer seg i perioder, og den kreative prosessen er bare helt fantastisk - stadig på leting etter det perfekte motivet, den riktige fargen, eller det beste penselstrøket. Om jeg har et budskap generelt? Stol på deg selv!

 

- Kan du si litt om «Et lide verksted»?

Jeg har min hele mitt voksne liv også jobbet i helsevesenet og har de siste 10 årene vært ansatt på Sørlandet Sykehus Kristiansand, men hver ettermiddag og helg som er ledig, er jeg på plass på Odderøya. Det er blitt min personlige oase som jeg pleier å si. Med mine 3 andre gode kunstnerkollegaer på kollektivet ”Et lide verksted ” i bygg 56, holder vi åpent hver søndag og inviterer alle inn til en hyggelig opplevelse med malerier, tekstil med mer, og gjerne noe godt til kaffien. Vi har alle fire forskjellige utrykk og arbeidsmetoder og ønsker høy takhøyde. Vi har hver vår stil og lokalet har et koselig, bohemisk preg.

 

- Hvordan er det å ha verksted på Odderøya?

På Odderøya samarbeider jeg med andre flotte kunstnere og aktører og jeg trives utrolig godt. Det er Kristiansands perle og jeg har et ønske om at øya skal fortsette å utvikle seg som et sted hvor vi kunstnere kan utfolde oss og hvor befolkningen kan nyte alt av natur og kunst og kultur som øya har å by på. Dette håper jeg også å kunne bidra til gjennom LOKK (leietagerforeningen), der jeg har fått tillit til å sitte som styremedlem. Mitt ønske for fremtiden er å få lov utvikle kunsten min videre der jeg er nå. Odderøya forever!