Grønt og rettferdig julemarked

Grønt og rettferdig julemarked

Publisert: 04.12.2013 Et titalls ulike organisasjoner bidrar når Grønt senter for første gang trommer sammen til Grønt og rettferdig julemarked i den gamle kommandantboligen på Odderøya. Ideen er å tilby sørlendinger en arena der en kan handle gaver som gjør en forskjell både for produsent og mottaker. Samtlige utstillere vil i tillegg til salg og utdeling av materiell også kunne gi informasjon om organisasjonens virksomhet.

Åpent hus.  Grønt senter holder åpent søndag 8.12 kl. 12.00 – 1600. Salg av økologiske vafler, kaffe og te. Gratis inngang.

 

Følgende organisasjoner er så langt påmeldt:

Framtiden i våre hender.  Byttemarked der det er mulig å levere inn pent brukt julepynt, sko, sportsutstyr og leker.  Varene veksles inn i «grønne kroner» som igjen kan brukes til ting og tang som legges ut på bordene.  Byttemarkedet avsluttes med auksjon.

Mimeta – senter for kultur og utvikling.  Salg av håndklær, sengetepper, ullpledd, keramikk, smykker fra organisasjonens designprosjekter i Tunisia og Marokko

Kirkens Bymisjon.  Deltakere i kvinneverkstedet har med seg naturkremer og natursåper for salg.

Kirkens Nødhjelp.  Bistandsorganisasjonen kommer i år med en helt ny kolleksjon symbolske gaver. I tillegg til den tradisjonelle geita kan mottaker av gavekort også bidra til å sikre trygg fødsel i et utviklingsland.

Arc-Aid. Salg av solcellelamper og andre produkter.

Amnesty stiller med organisasjonens krus og lys og har også med underskriftsliste med aktuelt tema.

Miljøagentene.  Barnas egen miljøorganisasjon drar i gang papirfabrikken der en ved hjelp av en foodprosessor, opprevet innhold fra grønn dunk og en solid dose håndarbeid lager ordentlig papir som vil glede forventningsfulle mammaer og pappaer.

Grønn Hverdag deler ut tips til klimavennlige opplevelser som kan skrives inn på vårt gavekort og legges under juletreet.  Mottaker blir garantert mer glad for yatzykveld, høytlesning eller frokost på senga framfor nok en unyttig duppeditt i plastikk.  Også salg av kokebok med miljøvennlig retter der ett av temaene er redesignet mat.

 

Gaveide: Grønn Hverdag's kokebok. Inneholder over 200 oppskrifter som gjør det enkelt å ta miljøhensyn, praktiske ukemenyer som hjelper deg med å planlegge innkjøpene, samt råd om oppbevaring og bruk av råvarer, restemat og naturens ressurser.