Geocaching på Odderøya

Geocaching på Odderøya

Publisert: 24.09.2013 Flere og flere blir bitt av geocaching-basillen. Kort fortalt er det en slags orientering, der du bruker smarttelefon/GPS for å finne postene. Postene består som oftest av en boks med loggbok. Boksene kan være i flere forskjellige størrelser, og i de store boksene kan det også være andre ting oppi. Da er regelen slik at du kan ta noe - hvis du legger igjen noe med minst samme verdi.

Også på Odderøya er det geocacher - for tiden 11 stk (18.9.13). De er registrert på nettstedet www.geocaching.com, og kartet over Odderøya ser slik ut:

Geocacher merket med firkantet symbol. 

Hvis du går inn på oppføringene til de forskjellige boksene vil du ofte kunne lese litt mer om stedet. Odderøya er jo full av historie, så på denne måten kan en også bli bedre kjent og finne de fineste stedene med en gang.

Helt syd på øya er det en cache ved kaféen (link: http://www.geocaching.com/geocache/GC48GBW_kafeen-i-vaktmannsboligen). Her er det litt informasjon om stedet, og den begynner slik:

Frivillige fra Odderøyas Venner driver kaféen i Vaktmannsboligen på sydspissen av Odderøya, her får du kjøpt kaffe og nystekte vafler hver søndag (samt helligdager utenom jul og nyttår) fra kl. 11-16. Her får du en fantastisk utsikt over fjorden og innseilingen til byen.

Her har du allerede fått mye god informasjon om stedet, og mer finnes nedover på siden. Det er også vanlig å ha et bilde av stedet. Dermed er det mulig å få veldig mye ut av søndagsturen: fysisk aktivitet, skattejakt og lære mer om historien og stedet.

Akkurat nå (18.9.13 kl 08:45) er det 2.223.159 geocacher i verden. Det betyr at du finner bokser stort sett overalt. Kvadraturen og Bymarka er godt dekket. Det samme er øyene utenfor Kristiansand. Kommer du til nye steder, så er geocaching en god måte å gjøre seg kjent på.

Happy caching!