”Åpning”s sommerdager

”Åpning”s sommerdager

Publisert: 02.09.2013 «Åpning» er tittelen på verket som 22. mai i år ble satt ut på plassen like over broa til Odderøya. Den er en betongvegg hvor alle som vil, kan utfolde seg med sine uttrykk. Eneste føring for bruken er at nye verk bør få stå en ukes tid, slik at mange får sett de ulike bildene som skapes.

Kunstprosjektet er støttet av Kristiansand Kommune i forbindelse med prosjektet Fremtidens byer og markerer både kulturaksen fra Øvre Torv til Kilden – og synliggjør kunstaktiviteten på Odderøya. Prosjektet var også en del av arrangementet Odderøya Open 1. – 2. juni 2013. Utover sommeren har i tillegg Parkvesenet gjort mye for å forskjønne området med blomster og parkanlegg.

Nå har «Åpning» stått en hel sommer, og vi synes det ville passe med en bildeserie fra verket. Vi har også fått en oppsummering fra kunstnerne bak prosjektet, som vi deler her. De er selv etablerte Odderøya-kunstnere, men i denne sammenhengen vil de være anonyme for å kunne ekperimentere friest mulig.

De kaller seg Flecktarn &Woodland, og har stadig nye samarbeidsprosjekter på gang – mye i kategorien street/landart. De åpner også for at alle som vil kan dokumentere og kommentere på instagram: #flecktarnandwoodland.

 

Her er deres uttalelse:

Vi synes «Åpning» er noe av det morsomste vi har vært med på - på lang tid, og sender med dette et slags referat.

I sommer har vi begge dekorert veggen, og det har også veldig mange andre kunstnere og kreative sjeler.

Vi har fått ganske mye oppmerksomhet i pressen, og vi har observert mennesker som er nysgjerrige, som leser høyt fra Janteloven og som tar bilder osv.

Folk har brukt den til reklame også, blant annet lagde Måkeskrik-festivalen en veldig fin vegg som kan sees på: Instagram http://­web.stagram.com/n/­flecktarnandwoodland/ & http://­web.stagram.com/tag/­flecktarnandwoodland/.

Vi har mange følgere på Instagramsidene, både flere anerkjente kunstnere, kunstkritikere og kjente street-artister fra inn og utland. Dette er ekstra gøy ettersom vi ikke har fortalt noen av dem hvem som står bak.

Det rapporteres om at elever som vanligvis er taggere, har fått en ny og mer artistisk stil over gatekunsten sin på vår vegg. Så vi synes virkelig at «Åpning» lever et spennende liv der den står.
 

Beste hilsen Woodland & Flecktarn.

22. mai: En grå murvegg, bare med et redskap i en kjetting festet på midten. Den kan eventuelt brukes til å starte fjerning av kunst man ikke liker ...

Flecktarn & Woodlance satte tidlig sin signatur på enden av veggen.

De første tegningene på fremsiden. (1. juni)

Janteloven kom tidlig opp - og har overlevd mange overmalinger.

Tilløp til tredimensjonal kunst.

Ansikt - delt på internett

Det ble en smule bestyrtelse over at noen lagde en ren "tag" på veggen - men den fikk ikke stå lenge - snart overtok andre innslag.

Reklame for kunstutstilling.

"Turistinfo-kunst"

Midtsommer var det blomster både på veggen og rundt den.

Festivalplakat på en ny måte.

Et av de vakreste bildene.

Detalj.

Flotte farger.

Siste bilde på forside.

Siste bakside, Janteloven oppe til høyre holder stand.

 

Vi får alle følge spent med på den videre utviklingen av kunstverket - vi regner med vi kan glede oss over mange nye bilder fremover.