Arne Vilhelm Tellefsen

Arne Vilhelm Tellefsen

Publisert: 23.10.2013 Han er en av de mest aktive Odderøya-kunstnerne - ofte med i flere prosjekter samtidig. Ved mange av Odderøyas mest utadrettede prosjekter bidrar han mye, han driver eget vaktselskap for større arrangementer som Odderøya LIVE, og er i tillegg medielærer på Noroff. Som kunstner arbeider han også alene - for tiden med malerier til en utstilling i Galleri Bi-z, og under Odderøya Open viser han grafikk i på Vaktbua. Åpningen blir 1. november kl. 11, og Wergelandsveien barnehage, som skal male Universet på betongveggen i Gravane - er invitert på boller og brus.

- Hvorfor lager du bilder og skulpturer?

- Jeg har vel aldri sluttet å føle glede med å lage noe. Har alltid likt å tegne og male. Interessen tok av i tenårene med tegneserier og grafitti. Det var noe med lekenheten, historiene og store formater som var veldig fengende. Har siden likt å prøve nye ting og jobbet med mange ulike teknikker, fra eggetempera og kullstift til photoshop og airbrush.

Akrylmaleri under arbeid.

 

- Hva tenker du om Odderøya?

- Har jobbet på Odderøya siden 2005. Kom i kontakt med Anders på Kristiansand Grafiske Verksted (KGV) som ligger på Flaten. Synes det virket veldig spennende å jobbe med fett og hoggjern på kleberstein. KGV er en del av et unikt miljø. Det finnes veldig mye kunnskap om å lage blant annet grafikk her på Odderøya. Området har vært i en voldsom utvikling de siste 10 årene hvor kunstnere, festivaler, film og musikkprodusenter har tatt i bruk de tidligere militære anleggene. Og sånn håper jeg det skal fortsette.

Arne Vilhelm Tellefsen i gang med trykkeprosessen - her på Mølla med Roald Andersen D.Y.

 

- Kan du si litt om bakgrunnen for din deltagelse på Odderøya Open?

- På Odderøya Open har vi som jobber her en unik mulighet til å vise byen at vi fortjener å disponere lokaler på dette fantastiske stedet.  Jeg tenker at det er verdifullt å se mye fra mange bidragsytere på et lite område. Og at det gjøres på tur delvis i skauen synes jeg er en fin typisk kristiansandsgreie. Mange turgjengere vil nok kunne identifisere seg med motivene på trykkene. Tur i skauen er en stor del av min identitet også, større enn jeg trodde i min grafitti-malende ungdom.

Fett, tusj og sandpapir på kleberstein.

 

- Hvorfor stiller du ut i Vaktbua?

- Viser en del av min grafiske produksjon på Vaktbua. Har aldri vist mye grafikk på en gang før. Vaktbua er intim og gir utstillingen et eget utrykk. Det er ikke en salgsutstilling, så publikum må ikke føle noe stress ved å kikke innom. Vaktbua er et morsomt prosjekt og det er gøy og samarbeide med ekte ildsjeler. Heldigvis mange av dem på Odderøya.

Arne Vilhelm i arbeid med de siste akrylmaleriene.