Odderøyas blomsterport

Odderøyas blomsterport

Publisert: 10.09.2013 - Du må legge merke til blomstene nå – det er nå de er på det fineste, sier Hanne Katinka Hofgaard i Parkvesenet, og det har hun mange med seg på.

Gode ord om parkvesenets sommerinnsats høres ofte om man vandrer langs Strandpromenaden og ut på Odderøya. Vi møtte nylig to damer på Formidlingsplassen som beundret blomsterprakten, og særlig undring skapte det at blomstene var så friske og frodige i september. Hanne Katinka avslører at det handler om vanning, gjødsling og stadig «frisering» fra driften i sone sentrum.

Innbydende inngang til Odderøya.

Hun er også Parkvesenets representant i et arbeidsutvalg for utviklingen av Nodeviga Museumshavn. Her har de i sommer anlagt en fin steinbrygge med trapper helt ned til vannet, laget ny badeplass med åpning og gress like øst for Lille Nodeviga, de har anlagt sti opp til Grønt senter i Kommandantboligen, og satt ut mye blomster både her og ellers i området. Sjøfartsmonumentet som kom i fjor står fremdeles like flott ute på odden, og museet har allerede tatt i bruk både vika og den flotte gangbrygga ut til monumentet som Parkvesenet stod bak planleggingen av.

Den nye steinbrygga i Lille Nodeviga er populær hos de minste.

Badeplassen like øst for Nodeviga er ryddet fint.

 

Camilla Collets plass

Søndag 15. september avdukes Camilla Collets plass ved Kilden, og herfra er det tanker om ny promenade både langs Gravane-kanalen og det er anlagt ny gangvei mot Formidlingsplassen i Gravane.

 Gang- og sykkelvei fra Kilden mot Formidlingsplassen. Her kommer ny belysning.

På Formidlingsplassen blir nå parkeringsplassene avviklet, blomster, kunst og informasjon inntar Odderøyas punkt som ligger nærmest Byen, og det satses på å få til en konkurranse om en spennende utforming av denne. I mellomtiden har en frodig blomstereng gledet mange i sommer og kunstveggen midt på plassen.

 

Ny blomstereng like ved broa i Gravane. Restene etter den gamle svingbroa nede til høyre.

 

På Bysiden ligger den nye eksotiske stranden i Gravane, med kunstnerisk utførelse av Anna Bertelsen (Odderøya 143).

Mange finner ro på den nye stranda.

 

Bort i gjennom Strandpromenaden ligger parker og ulike aktiviteter som perler på ei snor: Nupen-anlegget, gjestebrygge, Tresse, Festninga, småbåthavn, Bystrand og Aquarama.

Det arbeides med å få til ny belysning langs hele sykkel/gangveien. Første del fra formidlingsplassen til Kilden, skal være på plass før vinteren.

De eksotiske blomstene i Tresse kan du få kjøpt, men uten å ta med deg. Men navneskilt kan du få. - De er nesten utsolgt.  Det er tydeligvis mange som setter så stor pris på vår blomstrende by at de gjerne støtter opp om det på denne måten.

Gjennom de 3 siste årene har Parkvesenet i samarbeid med «By og samfunn og Vest Agder fylkeskommune, invitert til et medvirkningsprosjekt «SMS» for å finne ut hva publikum ønsker seg i parkområdene langs promenadene, og Hanne Katinka Hofgaard sier vi kan glede oss til flere nye prosjekter i tiden som kommer, da det gjennom kommunedelplanen for Kvadraturen skal satses spesielt på byens felles uterom.